Jagar du effektivitetsfördelar?

Ju högre effektivitet, desto mer tid för dig som redovisningskonsult att möta dina kunder. Vilket av Vismas deklarationsprogram är snabbast? Här finns svaret. Läs också om skillnaden mellan de olika deklarationsprogrammen från Visma och vad du bör göra när företagaren köper egna programvaror. 

Snabbaste deklarationsprogrammet för dig som jagar effektivitet

Plats nr 1: Visma Skatt & Bokslut Pro

Tid: I Visma Skatt & Bokslut Pro går det på väldigt lite tid. Deklaration och årsredovisning skapas samtidigt och med automatik. Det mesta är förifyllt eller justerat av dig, förutsatt att årets uppgifter är inlagda i Visma eEkonomi. Det går även att importera uppgifter från Visma Administration och andra ekonomisystem som kan skapa sk. SIE-filer. Då tar själva exporten/importen lite extra tid. 

 Checklista - bokslut och deklaration i 8 enkla steg

Plats nr 2: Visma eEkonomi Deklaration

Tid: Mellan 30 och 60 minuter, längre tid än i Skatt & Bokslut Pro eftersom deklaration och årsredovisning görs i separata steg. Men ändå väldigt snabbt.

Skillnaden mellan att deklarera i Vismas olika programvaror (fördelar och begränsningar)

Visma Skatt & Bokslut Pro

Vad? Molntjänst som kombinerar bokslut, årsredovisning och skatt.

Fördelar: Snabbt med mycket automatik. Jämnar ut arbetsflödet över hela året. Mycket prisvärt för mindre byråer. Har digital inlämning av årsredovisning till Bolagsverket, anpassat för både EF och aktiebolag samt är gratis för din egen byrå.

Begränsningar: (2020) Ännu ej anpassat för handelsbolag och andra mindre vanliga företagstyper. Kräver klienthanteringstjänsten Visma Advisor. Har mer avancerade skatteberäkningar än Visma eEkonomi Deklaration.

För vem: Byrån som jagar effektivitetsfördelar och bygger för framtiden. 

Pris: Betalas per kundföretag. Mycket bra prisbild för den lite mindre redovisningsbyrån. 

Visma eEkonomi Deklaration: 

Vad? Molntjänst för deklaration för användare av Visma eEkonomi.

Fördelar: Enkelt och med molnfördelar. Bra för små aktiebolag och enskilda firmor där alla inkomster kommer från firman.

Begränsningar: Visma eEkonomi Deklaration finns i två varianter. För båda gäller att det saknas mer avancerade skatteberäkningar och scenarier som finns i framförallt Visma Skatt Proffs.

Variant enskild firma: Hanterar den enskilda firmans deklarationsblankett NE och N8. Den privata delen med inkomstdeklaration 1 och andra K-blanketter hanteras inte. Idealkunden för deklarationstillägget enskild firma är en person som har firman som enda inkomstkälla och inga övriga privata inkomster. I övriga fall rekommenderas Visma Skatt & Bokslut Pro.

Variant aktiebolag: Inga större begränsningar, passar aktiebolag som följer regelverket K2.

För vem? För företagaren eller byrån som har en kundstock som passar. Företagaren kan sköta deklarationen själv under konsultens överinseende. En generell rekommendation är att året efter ta över kundens Visma eEkonomi och antingen låta kunden själv använda deklarationstillägget tillsammans med lämplig skatterådgivning, eller, om du själv deklarerar, gå över till Visma Advisor Period och År. Det ger dig som konsult bättre förutsättningar att jobba effektivt till rätt pris. Kontakta Visma så hjälper vi dig igång med utbildning.

Pris: Cirka 1000 kronor per år och bolag. Fakturan för tillval Deklaration kan gå till dig eller din kund. 

Vad du bör göra när kunden köpt egna programvaror från Visma (bästa strategin för byrå och kund)

Kunden har exempelvis Visma eEkonomi och Visma Deklaration och kommer till dig. Vad gör du då? Det här är en fin affärsmässig chans för dig! Här är våra generella råd: 

  • RÅDGIVARROLLEN. Det är ofta en god idé att ta över kundens programvaror och istället erbjuda dem genom din byrå. Varför? Det blir effektivare för dig. Du sparar tid och kan ta dig an rådgivarrollen på egna villkor. Du stärker samarbetet med Visma och lär dig mer om alla våra molntjänster. Det innebär att du kan ge varje företag en anpassad systemlösning med program och integrationer från Visma - du får allt genom en leverantör.
  • PRISSÄTTNING. Du kan också prissätta efter fler parametrar än bara tid och öka ditt eget företags lönsamhet. Vi får bättre förutsättningar att stötta dig och du kommer med tiden att ligga framkant i branschen, om du går med oss. 
  • KUNDEN. För kunden blir det oftast bättre om du ansvarar för systemlösningarna. Ni samarbetar i programmen precis som idag. Men när du har positionerat dig rätt både i förhållande till kunden och Visma, kan du börja erbjuda planerade samtal om ekonomi och mål. (Eftersom du effektiviserar bort så många manuella moment.) Effekten av det blir ofta att företagets omsättning ökar, företagsformen blir rätt, kunden sparar till en bättre pension eller något liknande. Din kund känner sig sedd och blir nöjdare. Med fler samtal får du mer insyn i bolaget, vilket kommer att generera uppdrag. Det här kan kännas lite långsökt vid första anblicken, men vi lovar - det funkar!
  • KVALITET. Du kvalitetssäkrar löpande kundens bokföring och förklarar vad som sker. Kunden kommer alltså inte känna att kontrollen eller insynen går förlorad bara för att fakturan går till dig istället för till Visma. Snarare tvärtom!

Din framgång är vår framgång. Mejla [email protected] eller ring 0470-706160 för bästa lösning till bra pris. 

Visma Smarta Byrån

Brinner du lite extra för redovisning?

Här är paketet för professionella användare som brinner lite extra för det här med redovisning. Ingen bindningstid och du bara betalar för det du använder, i efterskott. Inte så dumt va?

Visma Smarta Byrån