Du behöver inte köpa lagerbolag. Hos oss är det gratis.

Starta snabbt och enkelt

Starta lagerbolag

Vad är ett lagerbolag?

Lagerbolag är ett enklare och snabbare sätt att starta aktiebolag på, jämfört med att starta ett nytt aktiebolag från scratch. Det är nämligen ett färdigt aktiebolag som inte haft verksamhet tidigare men där alla formella grejer redan är klara, exempelvis organisationsnummer. Bolaget ligger liksom bara och väntar på dig! Beställning av lagerbolag är enkelt och går snabbare, och du slipper köa på Bolagsverket. Perfekt för dig som vill starta företag typ NU.

Din deal

Dealen är att du slipper köpa lagerbolag utan får det gratis när du köper Visma eEkonomi. Du behöver ändå bokföra och fakturera till ditt nya företag, så här får du egentligen två för ett i samma paket. Det enda du behöver är ditt aktiekapital! Resten fixar vi snabbt och enkelt, och du kan komma igång med ditt nya bolag på runt 2 timmar.

1. Beställ ditt lagerbolag

Du beställer ditt lagerbolag (alltså ditt nya aktiebolag) direkt på den här sidan. Och ja, det är en del uppgifter men sen är du helt klar!

2. Pappersarbete - check

Vår kompis Bolagsstiftarna är experter på det här med lagerbolag och de överlåter alla handlingar till dig, och du signerar (med ditt BankID, som vanligt).

3. Fixa aktiebolaget

Nu kan du sätta in aktiekapitalet (minst 25 000 kr) i din bank. Har du ingen bankkonto? Lugn, vi kan hjälpa dig öppna hos Svea Bank.

4. Klart

När vi registrerat ändringen på Bolagsverket mejlar vi en aktiebok till dig. Och voilà, klart! Nu har du ett nytt bolag, och du får också nu inloggning till Visma eEkonomi.

Din deal

249 kr/mån (faktureras årsvis)
  • Färdigt aktiebolag på 2 timmar (sk. lagerbolag)
  • Bokföring & fakturering
  • Gratis företagskort
  • Gratis support

Bolagsverkets engångsavgift tillkommer, läs mer här

Alla som startar företag betalar en engångsavgift till Bolagsverket vid registrering. Vår samarbetspartner Bolagsstiftarna kommer att fakturera denna avgift på 3 300 kr exkl.moms tillsammans med eventuella tillval eller önskemål.

Make it a business!

Vi vet att bokföring inte är din passion, för din passion är ditt nya eller soon to be företag. Så låt oss visa hur ett självbokförande ekonomisystem faktiskt funkar.

Allt du behöver (och inte behöver ) veta om lagerbolag

Kul att du vill ha stenkoll på precis alla detaljer. Därför får du en lathund om allt som lagerbolag innebär, och lite såna där vanliga frågor när man startar aktiebolag.

Vanliga frågor

Ja, minsta aktiekapital för att starta ett aktiebolag (och beställa lagerbolag) är 25 000 kr.

Nej, tyvärr kan du inte beställa lagerbolag med f-skatt i detta paket. Vi rekommenderar att du ansöker om f-skatt för din nya verksamhet separat.

Nej, tyvärr måste du ansöka om momsregistrering separat.

Vi rekommenderar att du har bankkonto hos en av storbankerna för att koppla ihop bokföringen med banken. Är det viktigare att snabbt få hjälp med ett bankkonto? Då kan vi hjälpa dig med ett bankkonto hos Svea Bank när du ändå beställer ditt lagerbolag.

När du köper ett lagerbolag av oss på Visma Spcs kommer du via vår partner Bolagsstiftarna få ett färdigt bolag med organisationsnummer inom två timmar från din beställning. Så snart generalfullmakt erhållits kan bolaget användas av den nya styrelsen. En nyregistrering ger tillgång till organisationsnummer först när bolaget blivit registrerat hos Bolagsverket, som har långa handläggningstider.

Priset för ett lagerbolag varierar, men kan kosta upp emot 10 000 kronor. Det gör vårt pris förhoppningsvis extra intressant!

Den största fördelen med lagerbolag är att du inte behöver vänta på Bolagsverkets handläggningstider, som kan vara flera månader. Beställ lagerbolag så är du igång med din verksamhet mycket snabbare och behöver inte vänta på att din ansökan behandlas.

Lathund

När man ska starta ett nytt aktiebolag tillskjuter aktiebolagets ägare aktiekapital till bolaget. I utbyte mot aktiekapitalet får ägarna aktier som bevis för ägarinnehavet i bolaget. Det lägsta tillåtna aktiekapitalet är 25 000 kronor för privata aktiebolag och 500 000 kronor för publika aktiebolag. Aktiekapitalet kan tillskjutas i form av kontanta medel eller genom apportegendom.Som huvudregel begränsas aktieägarnas ansvar för aktiebolagets skulder och andra åtaganden till det insatta aktiekapitalet. När aktiekapitalet har betalats in till banken, utfärdar banken ett likvidintyg som bekräftar att inbetalningen avser aktiekapital. Detta intyg ska sedan skickas till Bolagsverket.

Aktieboken är ett register över vilka som äger aktier i bolaget. Aktieboken ska innefatta: aktiernas nummer, ägarens namn, personnummer och postadress, datum när ägaren infördes, vilken slags aktie respektive aktieinnehav tillhör, eventuella utfärdade aktiebrev.

Firman tecknas av styrelsen är förvalt i den förenklade anmälan. Det är den absolut vanligaste firmateckningen, som i praktiken innebär att styrelseledamöterna får skriva avtal å företagets vägnar. Om en annan firmateckning önskas krävs med andra ord en detaljerad anmälan.Om företaget bara består av en styrelseledamot och en styrelsesuppleant (som i det här exemplet) har den enda styrelseledamoten, som ju oftast också är aktietecknare och stiftare, alltid rätt att själv skriva under för företaget.

Förbehåll skrivs in i bolagsordningen och påverkar aktierna i bolaget. Om ni är mer än en aktieägare i bolaget är ett tips att upprätta förbehåll som begränsar rätten att fritt överlåta aktier till någon annan. Den vanligaste varianten av förbehåll är hembud. Det innebär att övriga aktieägare har rätt att köpa tillbaka en aktie som har övergått till en annan. 

Lagerbolag är ett färdigt och registrerat aktiebolag som inte tidigare har haft någon verksamhet. Lagerbolag är den svenska benämningen på "Ready-Made Company". Fördelen med att köpa ett lagerbolag är att du snabbt kan starta ditt aktiebolag. Med ett lagerbolag behöver du inte vänta på Bolagsverkets registrering utan kan få ditt nya bolag redan idag.

Ett räkenskapsår är den period som en verksamhets eller rörelses bokföring omfattar och som avslutas med ett bokslut och en årsredovisning. Det är normalt ett kalenderår men kan även vara kortare eller längre, dock 18 månader som längst. Dagen då räkenskapsåret avslutas kallas för balansdag.

En person som är delaktig i en styrelse benämns styrelseledamot. Den verkställande direktören får inte utse styrelseledamöterna. Styrelseledamöterna måste vara minst 18 år, får inte ha näringsförbud, vara försatta i konkurs eller ha förvaltare.Finns det två eller fler ledamöter i styrelsen måste en ordförande registreras. Som huvudregel är styrelseledamöternas mandattid ett år. Det kan införas i bolagsordningen att uppdraget som styrelseledamot ska gälla för en längre tid än ett år, dock som längst fyra år. Styrelsesuppleant är ersättare för styrelseledamoten om denne inte kan närvara vid t.ex. ett styrelsemöte.

Verksamhetsbeskrivningen ska vara så tydlig och konkret som möjligt! En utförlig verksamhetsbeskrivning kan hjälpa dig att skydda ditt varumärke om någon annan inom samma bransch skulle använda ett liknande namn i framtiden. Vissa branscher, såsom detaljhandel och konsultverksamheter, behöver vara extra noggranna med att precisera sina verksamhetsbeskrivningar. Låt oss ta ett exempel på en verksamhetsbeskrivning. Vi ska öppna en målarfirma i Stockholm. Verksamhetsbeskrivningen kan då bli “Bolaget ska erbjuda måleritjänster i och runt omkring Mälardalen och därtill idka försäljning av färg och tapeter samt därmed förenlig verksamhet”.

Är du redovisningsbyrå?

Ska du hjälpa din kund starta aktiebolag? Alla Visma Spcs Byråpartners får ett unikt erbjudande där du enkelt kan beställa ett lagerbolag för din kund till fastpris. Boka gratis rådgivning så snackar vi om hur du kan hjälpa din kund med lagerbolag.