Skapa snygga offerter – ladda ner gratis offertmall

Att lämna en prydlig och korrekt offert är A och O, oavsett om du är hantverkare inom byggbranschen eller jobbar som konsult. Med vår kostnadsfria, snygga offertmall kan du enkelt lämna anbud till kunder, tills du får behov av att offertera mer effektivt i ett riktigt bokföringsprogram.

Fakturering > Offertmall

Ladda ner gratis mall för offert (PDF)

 

För vem passar mallen?

Vår gratis offertmall passar såväl hantverkare för uppdrag inom byggbranschen, som konsulter med inriktning på till exempel städning eller fotografering. Offertmallen är enkel och smidig när du vill komma igång med att skriva offerter.

Exempel på snygg offert med gratis mall

Du märker snart att du manuellt tvingas skapa order eller faktura från dina accepterade offerter. Genom att välja ett smart bokföringsprogram eller faktureringsprogram kan du skapa offerter online - uppgifterna förs sedan över automatiskt till order eller faktura.
Exempel på Vismas offertmall

Varför mall som PDF i stället för Word eller Excel?

Det finns fördelar med att välja en PDF-mall för att skriva dina offerter:

  PDF fungerar på i princip alla datorer och i alla webbläsare, vilket gör att du kan mejla ut anbuden till dina kunder och lita på att de kan öppna dem.
 PDF-dokument blir ofta snyggare än Word- och Exceldokument vid utskrift. I vår mall kan du, tack vare PDF-formatet, dessutom bifoga din egen logotyp på offerten.

Skriva offert – detta bör den innehålla

Lagen säger inte vad en korrekt offert måste innehålla, men vår mall lever upp till den marknadsmässiga standarden vid offertförfrågningar:

 Företagare lämnar offert till kund
 Företagsnamn med kontaktuppgifter och momsregistreringsnummer
 Produkt-/varubeskrivning och leveranstid
 Enhetspris, totalpris och ev. rabatter
 Uppskattad arbetstid
 Leverans- och betalningsvillkor
 Förfallodatum/acceptfrist

Offert eller kostnadsförslag – vad är skillnaden?

Tänk på att det är upp till kunden att acceptera eller neka ditt anbud när du offerterar. Utan accept har inget avtal upprättats. Om du i stället vill att kunden lämnar ett anbud ska du skicka ett uttryckligt kostnadsförslag, alltså ett bud som inte är bindande.

Kunden svarar genom att lämna ett anbud som följer förutsättningarna i ditt kostnadsförslag. Nu är det upp till dig att acceptera eller avslå anbudet och eventuellt föreslå ett nytt kostnadsförslag.

Skicka offerter online – fakturor skapas automatiskt

Med vårt webbaserade bokföringsprogram Visma eEkonomi kan du skapa offerter online. Du sparar mycket tid eftersom alla uppgifter dessutom förs över automatiskt till order eller faktura.

PROVA VISMA EEKONOMI

 

Ansvarsbegränsning

Visma Spcs har tagit fram blanketterna ovan i syfte att underlätta för dig som företagare. Information och beräkningar på blanketterna bygger på tillgängliga och aktuella lagar och regler. Visma Spcs ansvarar emellertid inte för hur blanketterna används eller för eventuella följder av att beräkningar på dem inte blir korrekta.Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion


Fyllt med coola grejer

Smart bokföring och fakturering för din passion!

Prova gratisFölj vårt nyhetsbrev

Vi hjälper dig till ett framgångsrikt företagande.

FöljLär dig bokföring

Gå Bokföringsskolan online och lär dig alla grunder på 60 minuter. Supersmart!

Gå kursen – gratis