Onboarding - hjälper dig komma igång

Onboarding är våra kom-igång utbildningar för redovisningsbyråer som börjar jobba i en eller flera av våra molntjänster. Du väljer själv mellan en mindre onboarding eller en skräddarsydd lösning för just din byrå.

- Du ska gå en av våra onboarding-utbildningar för att lära dig det bästa, och mest effektiva, arbetsflödet i våra program. Självklart kan du komma igång på egen hand men det tar ofta längre tid att anamma ett digitalt arbetssätt, säger Anton Kanstedt, Vismas onboarding specialist. 

Målet med våra utbildningar för dig som är ny i våra program är att skapa en trygghet för dig som användare. Där du börjar jobba rätt från början. 

- Förutom att vi lär dig smarta funktioner och finesser går vi igenom hur programmen hänger ihop. Vi tipsar också om digitala tjänster som hur du skickar en e-faktura eller att hur bankkopplingen fungerar. Är du en redovisningsbyrå med flera anställda rekommenderar vi en större onboarding där vi säkerställer att alla medarbetare jobbar på samma sätt, och kan skräddarsy den efter era specifika kunduppdrag. 

Under rådande omständigheter sker all vår utbildning digitalt.

Högt betyg

Under 2019 hjälpte Vismas onboarding-team 1700 byråer att komma igång i sina nya program och fick betyget 4 av 5. Här är citat från några av våra kunder:

“Fick mer än jag förväntat mig.”

“Jag kommer att rekommendera en del av Vismas produkter när jag träffar branschkollegor. Denna hjälp var så otroligt bra, snabb och smidig.”

“Bara jättebra helt enkelt :-)”

- Alla känner inte till att vi har onboarding. Vi vill gärna nå dig som känner att du inte har fått det stödet. Många användare missar väsentliga delar som bankkoppling och scanner och här kan du lära dig det helt gratis eller till en låg kostnad. Du alltid kan fördjupa dig ytterligare genom att boka konsulttimmar. Vårt mål är att skapa kompetenta, trygga användare. 

Här är våra kom-igång-utbildningar

Du kan få onboarding för alla våra molntjänster: Visma eEkonomi, Visma Advisor, Visma Ekonomiöversikt och Visma Advisor Period & År, i fyra nivåer. 

Onboarding Mini:

Vad? 2 samtal med fokus på Visma Advisor

 • Uppstartssamtal på 15-30 min där en plan sätts. 
 • Migrering av kunddata. 
 • Systemgenomgång i Advisor, två timmar.

För vem? För den mindre byrån. Ett paket för dig som vill förändra till ett mer modernt och digitalt arbetssätt, men inte allt på samma gång. Fokus på konvertering samt utbildning för dig som har Byråstöd idag men vill byta till Advisor.
Pris: 2000 kr.

Onboarding Small:

Vad? Fyra samtal som ger en övergripande systemgenomgång.

 • Inledande samtal på 30 min där en plan sätts. Migrering av kunddata.
 • Uppstartsamtal med byråledare, två timmar. 
 • Systemgenomgång i tjänsterna, fyra timmar.
 • Uppföljningssamtal efter cirka 30 dagar.

För vem? För den mindre byrån som vill få en djupare genomgång.
Pris: 4.000 kr.

Onboarding Medium:

Vad? Fyra samtal och utbildning.

 • Inledande samtal på 30 min där en individuell plan sätts. Migrering av kunddata.
 • Uppstartsamtal med byråledare, två timmar.
 • Vi håller utbildning för er på sju timmar. Systemgenomgång i tjänsterna.
 • Uppföljningssamtal efter cirka 30 dagar.

För vem? För den mindre byrån som vill få en djupare genomgång. 

Onboarding Large:

Vad: Ett utbildningspaket för större byråer, anpassat efter era behov.

 Välkommen med din anmälan! Mejla byra.spcs@visma.com 

Byrå Specialisthjälp

Har du redan kommit igång men vill lära dig mer om några specifika funktioner eller finesser? Då finns vår Byrå Specialisthjälp som är ett komplement när ni vill lära er mer om något specifikt ämne, som till exempel:

Hur anpassar jag bevakningslistorna i Advisor?

Hur jobbar jag med budget i Ekonomiöversikten?

Hur jobbar jag med digitala underlag i Visma Scanner och eEkonomi?

...eller andra specifika områden som ni behöver hjälp med.

Pris: 790 kr/h

Vi finns här för dig

Vår molntjänster blir bättre och bättre för varje dag som går, och vi kan visa dig alla tips och trix. För när du jobbar rätt i våra program kommer tiden att sköta din redovisning att minska. Då kommer du kanske ställas inför frågan: Vad ska jag ta betalt för? Och när du behöver svaren finns vi här för dig. För med effektiva program får du tid över till annat, exempelvis rådgivning.

 Välkommen med din anmälan! Mejla byra.spcs@visma.com 

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket