Molntjänster ger tid att hjälpa

Molnbaserade tjänster och digitalisering ger tid och skapar hållbarhet både i byråns arbete och i samhället. Läs hur KITE Sverige Redovisningsbyrå hjälper Matakuten att hjälpa människor som har det svårt.

— Vi har digitala processer för allt, undviker pärmar och skickar allt via molnet, säger Per Berggren som är VD för KITE. Effekten blir att det är mycket mer lättarbetat, lättare att söka och hitta information och bra för miljön när vi inte skriver ut en massa papper varje år.

Hur påverkar detta er verksamhet?

— Det ger en tidsbesparing vilket gör att vi får tid över att lägga på annat. Vi är inte rädda för att få mer tid över för då kan vi välja att lägga tiden på rätt saker.

Stöttar Matakuten - som hjälper lokalt

KITE har valt att lägga tid på något som heter Matakuten, en förening som hjälper de mest utsatta i samhället med att få mat på bordet minst en gång i veckan.

— Från början var det en kille som heter Lasse Wendman som kom på den smarta idén med matakuten, berättar Per. Han insåg att allt svinn som kom från butikerna bara slängdes medan det fanns så otroligt många som inte hade mat för dagen. Lasse har själv upplevt det här, han har en brokig bakgrund och har själv varit hemlös. Så Lasse började prata med några lokala butiker och fick deras brödsvinn som han delade ut till personer han visste hade det tufft. Det var starten på Matakuten. 

Rent konkret sköter KITE bokföring, lönehantering och bokslut för Matakuten gratis

— Genom att använda Vismas tjänster som är väldigt digitala så spar vi även tid åt Matakutens personal. Tid som de kan lägga på det som faktiskt är viktigt, att vara med där det händer och dela ut mat.

 Visma Smarta Byrån - Redovisningsprogram för alla kunduppdrag. Med Visma Smarta Byrån betalar du bara för det du plockar ihop. Månadsvis i efterskott och utan bindningstid. Som det borde vara.

Viktigt att kunna se effekten

När KITE bestämde sig för att hjälpa Matakuten var en viktig del att kunna se effekten av det de skulle ge. Därför vill KITE verka lokalt och ser det här som ett väldigt bra sätt att ge tillbaka till de svaga i samhället

— Jag var förbi en matutdelning för en tid sedan och det är jättejobbigt att se att så många har det kämpigt och som lever bara nästgårds från oss själva, fortsätter Per. Man blir inte varse det när man kanske inte rör sig i samma sammanhang, men det är våra grannar och grannars grannar. Och de sitter och har inte råd med mat på bordet.

— Det är ganska hemskt när vi tänker att det är så idag i Sverige. Egentligen borde inte Matakuten behöva finnas, det är hemskt att det ska behöva finnas, men det är fantastiskt att det finns nu när det är som det är. 

Matakuten - ger mat till behövande i Gävle

Inget barn i Gävle ska behöva gå hungrig. Det är en av Matakutens drivkrafter. Matakuten jobbar mot hunger och för hållbarhet och samlar varje månad in över 10 ton mat. Mat som sedan delas ut till de i samhället som behöver det mest. Tack vare Matakuten får flera tusen människor hjälp i vardagen med mat, hygienartiklar och kläder.

Visma Smarta Byrån

Brinner du lite extra för redovisning?

Här är paketet för professionella användare som brinner lite extra för det här med redovisning. Ingen bindningstid och du bara betalar för det du använder, i efterskott. Inte så dumt va?

Visma Smarta Byrån