Elektronisk deklaration på under 60 minuter

Alla företag måste deklarera en gång om året. Tar det emot? Med ett bokföringsprogram blir det mycket enklare. Här är tipset som hjälper dig att deklarera elektroniskt på kortast möjliga tid i Visma eEkonomi, om du har enskild firma.

Företagsdeklaration > Elektronisk deklaration

Att inkomstdeklarera sitt företag 2021 ska vara enkelt, och det blir det om du som företagare använder ett ekonomiprogram som ligger i "molnet" och som du kommer åt överallt så länge du har en internetuppkoppling.

I Visma eEkonomi kan du med ett speciellt deklarationstillval klara av att deklarera din enskilda firma på under timmen. Vi har klockat!

Programmet hjälper dig inte bara att göra det fort. Du får det säkert gjort också och hjälp med att både välja rätt blankett och besked om resultatet så fort uppgifterna är ifyllda. Det blir även enkelt att se effekterna av de olika alternativ som finns. Du kan nämligen påverka hur stor din skatt kommer att bli.

Så här går elektronisk deklaration till

 Du börjar med att bokföra alla händelser för, i detta fall, 2020.

 Gå sedan igenom årsavstämningen. Det är en checklista som tar dig igenom varje steg på vad som är gjort eller behöver göras inför årsavslutet.

 Nu ska deklarationen förberedas. Här använder du programmets deklarationstillval som tar dig igenom grunduppgifter, bokföringsvärden och till slut deklarationen. Och det går snabbt.

 Dags att skapa deklarationen! Nu dyker två SRU-filer upp som du kan använda för elektronisk inlämning till Skatteverket. Självklart får du även en pdf-fil bara till dig.

 Är du nöjd? Då låser du deklarationen och du kan inte längre göra några ändringar. Men NEJ! Tänk om du missat något! Lugn, du kan alltid avmarkera den lilla rutan som sätter hänglås på din deklaration. Har du aktiebolag skapas en verifikation med årets resultat, skatt och periodiseringsfond.

 Nu är du klar och kan skicka in din inkomstdeklaration för företaget till Skatteverket, helt elektroniskt.

Och just det. Vi glömde. GRATTIS! Du har deklarerat på kortast möjliga tid. 

 Vill du veta mer? Se filmen om hur du skapar inkomstdeklaration för enskild firma i Visma eEkonomi.

 Har du aktiebolag och vill du veta mer? Se filmen om hur du skapar inkomstdeklaration för aktiebolag i Visma eEkonomi.

Varför ett deklarationstillval?

Vad är det vi pratar om egentligen här? Vad är ett deklarationstillval i Visma eEkonomi? Ja, för det första är det just ett tillval eftersom alla inte vill eller behöver ha det. Vissa företagare väljer att lösa sin deklaration på andra sätt med hjälp av andra, men för alla som vill sköta deklarationen själv handlar det så klart om att göra den så smidigt som möjligt.

Som enskild firma får du hjälp med:

•att sammanställa bokslutsuppgifter inför deklarationen. Du kan även simulera olika inkomstalternativ och se vad det får för skattemässiga effekter. Den färdiga NE-blanketten kan du skriva ut eller skicka på fil direkt till Skatteverket.

Deklarera i Visma eEkonomi

Tillsammans med ett tillval i Visma eEkonomi kan du deklarera snabbt och smidigt. Det ska inte vara så svårt. Därför är vi med dig varje steg på vägen.

Se erbjudandet