Leverantörsfakturor med AI gör det bättre

Skippa kopiatorn och bilagor i mejl eller hur du nu hanterar alla dina leverantörsfakturor idag. Få enklare attester och full koll på allt samtidigt som bokföringen gifter in sig sömlöst. Ju fler leverantörsfakturor, desto större nytta av Centsoft. 

Leverantörsfaktura – vad är en leverantörsfaktura?

Leverantörsfakturor är alla fakturor som företaget får från sina leverantörer. Det kan lätt bli väldigt många och det är förstås viktigt att hålla ordning och jobba smart med dem. Att se om de är betalda, obetalda eller förfallna är ju bra, liksom att kunna söka fram och matcha order med faktura.

Du kanske vill kunna prioritera dem för att undvika likviditetsbrist. Och det ska förstås bokföras enkelt, på nätet, och attesteras av alla inblandade utan onödiga flaskhalsar. 

Leverantörsfakturor och bokföring

Centsoft känns väldigt enkel att attestera i och arbeta med – kanske för att tjänsten använder artificiell intelligens. Det blir ett "wow".
– Centsoft letar mönster och ord i fakturabilderna och kan utifrån tidigare konteringar och fakturor göra konteringsarbetet åt er. Skämtsamt kallar vi den extratjänsten för "automagisk kontering".

Själva bokföringen sker inte i Centsoft utan i bokföringsprogrammet Visma eEkonomi eller Visma Administration men fungerar med de flesta leverantörer av ekonomisystem.

Leverantörsfakturor och attester

Centsoft passar kunder som har minst 500 leverantörsfakturor per år eller flera medarbetare som ska godkänna och attestera. 

– En fördel är att alla medarbetare kan hantera alla leverantörs- och attestflöden. Jämfört med pappersfakturor blir det också en besparing med i genomsnitt 50 kronor per faktura, säger Christoffer Hartung, vd, Centsoft.

8 fakta om leverantörsfaktura med Centsoft och Visma

 Scanna in leverantörsfakturan
 Bra vyer och koll på hela processen för bl a ekonomipersonal
 Mycket enklare konteringar
 Bra vy för attestanter
 Bygg egna attestflöden
 Artificiell intelligens gör vissa processer snabbare och smartare
 Följesedel i Visma Administration

"Alltid up and running"

Karl Ragneby, golfpro i Tranås, använder Centsoft och Visma eEkonomi i samarbete med sin redovisningsbyrå Baks&Co. Här är hans upplevelse av det: 

Så funkar smart hantering av leverantörsfakturor (13 minuter)

 Allt om fakturering

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi