Vanliga frågor och svar i Visma Advisor

Hur kommer jag igång med Visma Advisor?

För dig som är ny i programmet har vi gjort en Guide där vi går igenom vilka inställningar du behöver göra, hur du kommer igång och hur funktionerna fungerar. Du kan även läsa Kom igång i våra hjälpavsnitt, eller varför inte se filmerna under Visma Advisors egna spellista som visar dig hur arbetar i programmet?

Se även: Så här jobbar du rätt i molntjänsten Visma Advisor

Hur samarbetar jag med en kund i andra Visma-tjänster?

Via Visma Advisor kan du bjuda in dina kunder till samarbete i andra Visma-tjänster. Detta innebär att ni delar en och samma Visma-tjänst, och ni behöver inte längre skicka data mellan er manuellt. Båda parter har tillgång till samma information direkt. Tillsammans bestämmer ni hur samarbetet ska se ut.

Se film Bjud in till samarbete i Visma Advisor

Läs mer om Samarbeta med dina kunder via Visma Advisor

Guide - Samarbeta effektivt med din kund i Visma eEkonomi

För dig som är ny i Visma Advisor har vi gjort en Guide där vi går igenom vilka inställningar du behöver göra, hur du kommer igång och hur funktionerna fungerar.

Hur fungerar prissättning i Visma Advisor?

I Visma Advisor arbetar du med fastpris, timpris eller transaktionspris. Vilket du vill använda bestämmer du helt själv och självklart går det bra att ha olika priser för olika kunder och uppdrag.

Se film: Ställ in fastpris i Visma Advisor och Tidsregistrera med fastpris i Visma Advisor

Läs mer om:

Arbeta med fastpris.

Arbeta med timpris.

Arbeta med transaktionspris.

För dig som är ny i Visma Advisor har vi gjort en Guide där vi går igenom vilka inställningar du behöver göra, hur du kommer igång och hur funktionerna fungerar.

Hur fungerar kundhanteringen i Visma Advisor?

Kunder är en central funktion i Visma Advisor. Här samlar du all information om dina kunder. Alla kunder som du lagt upp och som är aktiva visas i listan.

Se film Lägg upp nya kunder i Visma Advisor och Hantera dina kunder i Visma Advisor.

Läs mer om Kunder

För dig som är ny i Visma Advisor har vi gjort en Guide där vi går igenom vilka inställningar du behöver göra, hur du kommer igång och hur funktionerna fungerar.

Hur lägger jag upp fler användare till Visma Advisor?

Du lägger upp fler användare via Mina tjänster på vismaspcs.se. Läs mer i Administrera licenser och användare.

Hur går jag över från Visma Byråstöd till Visma Advisor?

1. Logga in på vismaspcs.se och starta tjänsten Visma Advisor.

2. Gå till Underhåll - Medarbetare och klicka på Ny medarbetare. Lägg till övriga medarbetare som ska ha tillgång till Visma Advisor.

3. För över kundregistret från Visma Byråstöd till Visma Advisor. Importen till Visma Advisor görs av Visma Spcs supportavdelning. Kontakta oss för mer information.

4. Ta en säkerhetskopia på uppdragsdata för alla kunder i Visma Byråstöd. Läs mer i Säkerhetskopiera i Visma Byråstöd.

5. Installera Visma Advisor Connect. Läs mer i Installationsanvisning. Om du har en fleranvändarversion ska Visma Advisor Connect först installeras på servern och därefter på arbetsplatserna.

6. Logga in i Visma Advisor Connect och läs in säkerhetskopian som du tog i Visma Byråstöd. Läs mer i Läs in programdata från Visma Byråstöd till Visma Advisor Connect.

7. Sök upp kunden och starta det program som du vill arbeta med. Läs mer i Öppna program i Visma Advisor Connect.

Hur fungerar fakturering i Visma Advisor?

Via menyvalet Fakturering i Visma Advisor kan du skapa fakturaunderlag på de tider och utlägg som har registrerats på respektive kund. Godkända fakturaunderlag kan sedan hämtas och överföras till ditt ekonomiprogram. Om du arbetar med Visma eEkonomi för din fakturering har du möjlighet att föra över dina fakturaunderlag från Visma Advisor direkt till Visma eEkonomi.

Genom att ladda ner tilläggsmodulen Visma Advisor Invoice bases kan du exportera fakturaunderlag  till ekonomiprogram som Visma Administration, Visma Compact, Visma Business, Visma Global och Visma Mamut One.

Läs mer om:

Fakturering i Visma Advisor

Överför fakturaunderlag till Visma eEkonomi

Exportera fakturaunderlag till ditt ekonomiprogram i Visma Advisor

Se film

Skapa fakturaunderlag i Visma Advisor

Överför fakturaunderlag till Visma eEkonomi från Visma Advisor

För dig som är ny i Visma Advisor har vi gjort en Guide där vi går igenom vilka inställningar du behöver göra, hur du kommer igång och hur funktionerna fungerar.

Vad gör jag om en medarbetare inte kommer åt samarbetet för en kund?

Om en medarbetare inte kommer åt en tjänst på en kund kan du ordna detta genom att gå in på Kunder i programmet. Välj kund och öppna sedan fliken Uppdrag. Kontrollera att den som ska vara uppdragsansvarig och att de medarbetare som deltar i uppdraget är inlagt och avsluta sedan med att klicka på Spara.

Om du är osäker på vilket uppdrag som är kopplad till ett samarbete kan du som har full behörighet se detta under Underhåll - Kund - Samarbeten. Markera rutan Visa även kopplade och klicka sedan på penn-symbolen för att se vilket uppdrag som en tjänst är kopplad till.

Hur exporterar jag SRU-filer för mina kunder?

När du arbetar med Visma Skatt Proffs via Visma Advisor/Visma Advisor Connect skickar du SRU-filer till Skatteverket inifrån Visma Advisor Connect.

1. Starta Visma Skatt Proffs från Visma Advisor Connect
  2. Välj Arkiv - Export i menyn.
  3. Klicka på Skapa förberedande SRU-fil till Skatteverket.
  4. Gå tillbaka till Visma Advisor Connect.
  5. Välj Arkiv - Skicka deklarationer.

Nu visas en lista med alla SRU-filer som är skapade. Läs mer i Exportera SRU-filer i Visma Skatt Proffs.

Film - Skapa och skicka SRU-filer med Visma Advisor Connect

Aktuellt just nu

eEkonomi

Ta del av vår Kom igång-guide för dig som är ny i Visma Advisor eller som vill lära dig mer om en funktion. Se guide »

En ny affärsmodell för redovisningsbyråer

Vi strävar efter att ge dig bästa möjliga användarupplevelse genom att kontinuerligt uppdatera med nya och förbättrade funktioner.

Webbinarium för redovisningsbyråer - Vi erbjuder olika alternativ av utbildningar i flera av våra program.

Supportfilmer

Bjud in till samarbete i Visma Advisor

I den här filmen visar vi hur du aktiverar ett samarbete i Visma eEkonomi från Visma Advisor. Principerna för att aktivera ett samarbete är dock detsamma för alla våra tjänster.

Lägg upp nya kunder i Visma Advisor

I denna filmen går vi igenom hur du kommer igång att arbeta med en ny kund i Visma Advisor. Längd: 2:21

Ställ in fastpris i Visma Advisor

Vi visar hur du kommer igång att arbeta med fastpris i Visma Advisor. Längd: 4:03

Bevakningslistor i Visma Advisor

I den här filmen visar vi hur du skapar bevakningslistor, klarmarkerar och använder dig av funktionen automatisk uppdatering från Visma eEkonomi. Längd: 2:50

Välkommen in i gemenskapen!

Med över 40 000 användare är den samlade kunskapen om företagande i vårt forum enorm.

Här kan du ställa dina frågor, diskutera med andra användare och hitta svar.

Till forumet