Var laddar jag ner senaste versionen av Administration?

Här på vår hemsida kan du ladda ner senaste versionen av dina program, klicka på Mina tjänster uppe till höger här för att Logga in.

För att kunna ladda ner senaste version av Administration måste du har ett serviceavtal. Om du vill förnya ditt serviceavtal och på så sätt få support och senaste versionen, är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 62 50 eller mejla: avtal.spcs@visma.com

Om du har serviceavtal och du inte ser ditt program i listan för nedladdning, kan det vara så att du är inloggad på ett annat företag - välj då att byta företag.

För att se vilken version du arbetar i just nu kan du titta längst ner till höger i ditt program. Bredvid ditt företagsnamn står det även ditt kundnummer och versionsnummer.

Så här gör du nyinstallation och uppdaterar till ny version »
Vanliga frågor om installation/uppdatering »

Jag ska byta dator, hur gör jag?

I avsnittet Byta dator beskriver vi vad du behöver göra när du byter dator, eller om du ska flytta företaget mellan datorer med programmet Visma Administration. Vill du hellre se en film som visar hur du byter dator har vi gjort filmen just för dig: Byte av dator med program från Visma Spcs.

Vanliga frågor om att skicka e-fakturor!

Vi har här samlat vanliga frågor som dyker upp i när du ska skicka elektroniska fakturor visa Visma AutoInvoice.

Vanliga frågor om att skicka elektroniska fakturor »

I Administration finns funktionen AutoInvoice där du både kan skicka och ta emot e-fakturor, och det kostar inget att ansluta sig till Visma AutoInvoice - du betalar bara för de tjänster du använder.

I filmen Skicka e-faktura kan du se hur du ställer in och skickar dina kundfakturor via AutoInvoice. I filmen Ta emot e-faktura visar vi hur du ställer in och tar emot leverantörsfakturor med hjälp av AutoInvoice. Kika även på filmen Aktivera tjänster.

Läs gärna mer om AutoInvoice i hjälpen.

Spara tid och pengar
Du kan räkna ut hur mycket du sparar i pengar och tid på att fakturera digitalt. Längre ner på sidan Visma AutoInvoice kan du lägga in hur många fakturor ni får och hur många ni skickar.

Var hittar jag checklistan om årsavslut?

Här hittar du en checklista som du kan följa för att underlätta ditt arbete när du skapar nytt bokföringsår i programmet. Om du inte har den senaste versionen av ditt program kan det vara bra att installera den innan du gör ditt årsavslut.

Visma Administration 200 »
Visma Administration 500 »
Visma Administration 1000 »
Visma Administration 2000 »

Hur skapar jag en faktura?

Det smidigaste sättet att fakturera är att använda dig av tjänsten Visma AutoInvoice. När du skriver ut en faktura skickas den till AutoInvoice som tar hand om den och skickar den vidare till din kund enligt det utskriftsval du har valt.

Du kan välja att skicka fakturan som brev, pdf eller e-faktura. Du slipper skriva ut, frankera och posta dina fakturor, utan allt detta sköter vi.

Läs mer om hur du skapar kundfakturor  eller se filmen Skapa faktura.

Läs mer om Visma AutoInvoice  eller se filmen Skicka fakturor med hjälp av AutoInvoice.

Hur tar jag bort en kundfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om fakturan är helt eller delvis fel och fakturan är journalförd, måste du kreditera fakturan. För att kreditera en faktura så ställer du dig på fakturan och därefter klickar du på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller en del av fakturan.

Se den film som gäller för dina förutsättningar:

Rätta felaktig faktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd och betald »

Rätta felaktig faktura som ska delkrediteras »

Rätta felaktig faktura som innehåller rot/rut »

Läs mer i avsnittet Skapa kreditfaktura eller se filmen kreditera en kundfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera artikelraderna och sedan använda den till en annan kund, alternativt Makulera kundfakturan

Hur tar jag bort en leverantörsfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om leverantörsfakturan är helt eller delvis fel och den är journalförd, måste du kreditera leverantörsfakturan. För att kreditera en leverantörsfaktura så ställer du dig på fakturan och därefter klickar du på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller kopiera endast leverantörsuppgifterna.

Se den film som gäller för dina förutsättningar:

Rätta felaktig leverantörsfaktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som är journalförd men inte betald »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som du vill delkreditera »

Rätta felaktig leverantörsfaktura och kreditfakturan är större än debetfakturan »

Läs mer i avsnittet Skapa kreditfaktura eller Ändra leverantörsfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera beloppen i Mallvärdesrutan och sedan använda den till en annan leverantör, alternativt Makulera leverantörsfakturan

Vad gör jag om momsrapporten blir fel?

I avsnittet Vad gör jag om momsrapporten blir fel? kan du läsa vad du kan kontrollera om du tycker att din momsrapport inte stämmer.

Nytt bokföringsår?
När du skriver ut din momsrapport ska du aldrig ha ingående balans eller ingående saldo på dina momskonton. Detta kan dock inträffa när du skapat ett nytt bokföringsår. Läs mer i Vad gör jag om första momsrapporten blir fel på nya bokföringsåret?

Se även filmerna:
Så fungerar momskontrollen »
Fel på kundfaktura och fakturan hamnar i momskontrollen »
Hantering av importmoms »

Filmhörnan  video

Fel på leverantörsfaktura som inte är journalförd

Så här gör du om det är fel på en leverantörsfaktura och den inte är journalförd än. Längd: 1:53.

Fel på leverantörsfaktura som är journalförd - men inte betald

Om något har blivit fel på en leverantörsfaktura och den finns med på en leverantörsfakturajournal, men den är inte betald än. Längd: 1:38.

Fel på leverantörsfaktura där kreditfakturan är större än debetfakturan

Fel på en leverantörsfaktura och kreditfakturan är större än debetfakturan. Längd: 1:48.

Delkreditera en leverantörsfaktura

Om något har blivit fel på en leverantörsfaktura och du vill kreditera en del av den. Längd: 1:26.

Skriven hjälp

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 5001000 eller 2000

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000 eller 2000

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000, eller 2000

Bli mästare i Visma Administration

Det finns massor lära sig om ditt program. Varför inte delta i någon av våra utbildningar?

Grundkurs i Visma Administration 500/1000/2000 »

Teori Bokföring »

Teori Bokslut »

Du hittar alla våra utbildningar här »