Dina personuppgifter och cookieinställningar

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan också göra inställningar för vilka cookies vi får använda för att ge dig den bästa upplevelsen. 

Behandling av personuppgifter

Vi vill ge dig en så bra upplevelse som möjligt. För att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vad du är intresserad av använder vi de uppgifter du tillhandahåller och registrerar bland annat hur du navigerar på vår hemsida, hur du använder våra program eller läser våra e-post. Din profil används för att anpassa informationen vid kontakt, annonsering på internet och utskick av erbjudanden.

Om du inte har besökt Vismas hemsidor eller visat något intresse för informationen vi skickat dig inom loppet av de senaste 24 månaderna, kommer dina personuppgifter att bli raderade.

Prenumerationssida

På vår Prenumerationssida kan du när som helst ändra dina prenumerationer. Här kan du också ändra eller radera dina personuppgifter, uppdatera din intresseprofil eller återkalla ditt samtycke till profileringen. Du kan också tacka nej till all vidare marknadsföring. Du hittar dina prenumerationer längst ner i våra mejl.

Visma kan komma att dela dina personuppgifter med underleverantörer till våra tjänster och leverantörer av våra interna system, bland annat för marknadsföring. Vi säkrar dina personuppgifter och rättigheter genom personuppgiftsbiträdesavtal med dessa underleverantörer. Några av underleverantörerna är lokaliserade (behandlar personuppgifter) utanför EU/EES-området och då garanterar Visma att det finns en laglig grund för överföringen av dina personuppgifter till det landet. Vissa länder är utpekade av EU-kommissionen som "säkra", dvs de har adekvat skyddsnivå. För andra länder sker det antingen genom avtal som inkluderar EUs standardklausuler eller inom ramen för EUs avtal med USA, Privacy Shield.

För att kunna erbjuda dig tjänster och relevant information som vi tror är intressanta för dig kan vi komma att dela dina uppgifter med andra företag inom Visma-koncernen eller andra parter som vi ingått samarbetsavtal med omkring våra tjänster. Visma delar inte dina personuppgifter med andra externa parter än dessa.

Tveka inte att kontakta oss via privacy.sweden@visma.com om du vill ha mer information om våra underleverantörer eller dokumentation rörande dessa, eller om du har andra frågor om hur Visma behandlar dina personuppgifter.

Du har laglig rätt att:

  • få tillgång till dina personuppgifter
  • få dina personuppgifter rättade
  • få en kopia på dina personuppgifter i vissa fall
  • i vissa fall få dina personuppgifter raderade
  • i vissa fall begränsa eller motsätta dig behandling av dina personuppgifter

Om du vill klaga på Vismas behandling av dina personuppgifter så har du även rätt att klaga hos Datainspektionen. Du hittar mer information om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

 

Information om Cookies 

På Visma Spcs webbplatser och på Visma Infoline använder vi cookies.
Här kan du läsa mer om hur vi använder cookies.

Om cookie

En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två sorters cookies; sessioncookies och "vanliga" cookies. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga cookies sparas på din dator en längre tid. De två typerna av cookies har olika syften, sessionscookies används för grundläggande funktioner medans vanliga cookies används för att förbättra din upplevelse av webbplatsen.

Cookies för grundfunktioner

Sessioncookies krävs för de grundläggande funktionerna på vår webbplats och därför har vi dem alltid påslagna. Bland annat kommer de ihåg om du har loggat in och var på webbplatsen du varit under en session. Sessioncookies gör det även möjligt att hålla reda på vilka produkter du lagt i din varukorg och hjälper dig vid säkerhetsproblem. De innehåller inga personuppgifter.

Cookies för användarupplevelse

Vi använder också "vanliga" cookies. Syftet med dem är att förbättra din upplevelse av vår hemsida genom ökad kvalitet, högre prestanda och mer relevant information. Vanliga cookies gör till exempel att vi kan anpassa hemsidan så du får relevant information snabbare. De hjälper oss också att förbättra webbplatsen åt dig och andra personer genom att vi kan se hur besökare klickar på olika delar av webbplatsen.

Vi har också cookies från samarbetspartners (så kallad tredje part) som rör sociala medier och annonsering. De gör att du kan ansluta till dina sociala nätverk och dela innehåll på sociala medier. De gör också att vi kan visa dig relevanta annonser från oss när du besöker andra webbplatser. I vissa fall innebär cookies att dina personuppgifter behandlas. Läs mer om hur dina personuppgifter behandlas

Spara inställningar

 

Publicerad 180927

Är du redan kund hos oss?

Ange din e-postadress för att göra inställningar på ditt konto.