Företagsfinansiering

Finansiering till ditt företag – i en knapptryckning.

Vi har smarta alternativ för företagsfinansiering. Kanske vill ni stärka kassan för att satsa och växa. Kanske har ni kunder som är sena med betalningar, samtidigt som utlägg behöver göras. Se det både som en möjlighet och trygghet.

NYHETSälj fakturor direkt i Visma eEkonomi

Finansiering i Visma eEkonomi och Visma Administration

Stärk kassan med smart och tydlig finansiering

Sälja fakturor

Med tjänsten Visma Betalt Direkt kan du smidigt sälja fakturor via Visma eEkonomi och Visma Administration. Ta ställning till vilka fakturor du vill sälja. Få pengar snabbt, bli effektivare och undvik risken att inte få betalt.

Visma AdministrationVisma eEkonomi

Belåna fakturor

Få en dynamisk checkkredit, där säkerheten är dina utestående fakturor. Låneförutsättningarna baseras på dina aktuella fakturor. Koppla programmet mot vår partner Capcito för att ta del av fakturabelåning.

Visma Administration Visma eEkonomi

Lån till företag

Tillsammans med vår partner Capcito erbjuder vi företagslån. Koppla på tjänsten så analyseras din bokföring i realtid och ger dig ett aktuellt låneutrymme. Du betalar bara när du väl väljer att låna.

Visma Administration Visma eEkonomi

Har du inte Visma eEkonomi eller Visma Administration?

Visma eEkonomi innebär bokföring online, på autopilot. Fakturera digitalt och koppla ihop Visma eEkonomi med banken så sker mycket av bokföringen automatiskt.

Visma Administration är vårt affärssystem för småföretagare. Programmet passar dig som är i behov av omfattande funktionalitet för bokföring, fakturering och lager.

Därför erbjuder vi finansiella alternativ

Därför erbjuder vi finansiella alternativ

Alla ska kunna starta, driva och växa med sitt företag. Finansiering är en förutsättning och utmaning för många företagare. Därför är det naturligt för oss på Visma Spcs att erbjuda smarta alternativ direkt via våra program.

Förutsättningarna för finansiering i våra produkter är baserade på din bokföring och fakturering. Aktivera våra finansieringstjänster så kan du båda tänka stort och känna trygghet.

Läsvärt om företagsfinansiering

Det finns en uppsjö finansieringsformer för företag. Här har vi samlat vårt innehåll på ämnet företagsfinansiering.  

Företagsfinansiering & företagslån

Det har blivit svårare för småföretagare att låna pengar. Bankerna ställer höga säkerhetskrav, samtidigt som nya aktörer lovar snabba lån med höga räntor. Men du behöver inte gå vilse i lånedjungeln. Här kan du hitta det bästa företagslånet, oavsett om du har aktiebolag eller enskild firma.

Läs artikeln: 
Företagslån för enskild firma & aktiebolag – vi jämför!

Företagsfinansiering & sälja fakturor
Likviditet är ett av de viktigaste nyckeltalen för företag. Genom att sälja fakturor kan du snabbt öka den. Samtidigt slipper du att driva in fakturorna, vilket frigör tid från fakturahanteringenHär är råden för dig som funderar på att sälja fakturor.

Läs artikeln: 
Sälja fakturor? (nästan) allt du behöver veta om fakturaköp
 
Kämpar du med ojämn likviditet och behöver pengar för att exempelvis betala leverantörer och löner? Då kan en möjlighet vara att belåna dina fakturor – så kallad fakturabelåning. Du får pengar snabbt – men behåller kontrollen över både fakturor och dina kundrelationer.

Läs artikeln:

Belåna fakturor – och kickstarta din likviditet!
Funderar du på att starta eget och är i behov av ett företagslån? Det är inte alltid så enkelt att hitta det bästa lånet för ett nystartat företag. Vi har samlat allt du som ny egenföretagare behöver ha koll på när det gäller starta eget-lån och andra sätt att lösa finansieringen.

Läs artikeln:

Starta eget | Låna för att starta eget – så gör du
Företagsfinansiering & checkkredit
Checkkrediten, en av de mer klassiska formerna av företagsfinansiering, har fått en utmanare: Dynamisk checkkredit. Vi ställer den emot traditionell rörelsekredit, går igenom för- och nackdelar, räntor och annat du bör känna till kring framtidens kreditlina.

Läs artikeln: 
Checkkredit 2.0 – bered plats för framtidens företagskredit
Företagsfinansiering & crowdfunding
Har du en briljant affärsidé som du vill förverkliga, men behöver samla ihop pengar för att dra igång? Då kan kanske crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering, vara något för dig!


Läs artikeln:
Crowdfunding för företag – gräsrotsfinansiering i 5 steg!

Företagsfinansiering förklarat

Fakturaköp, factoring, leasing? Vi reder ut begreppen på finansieringsområdet.

Factoring

Factoring innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor. Det är oftast vissa finansföretag eller banker som erbjuder factoringtjänster.

Läs mer: Factoring - vad är factoring?

Leasing

Leasing innebär att en person eller ett företag istället för att köpa exempelvis en bil, en kopieringsmaskin eller annan produktutrustning hyr produkten/varan under en period för en fast månadskostnad.

Läs mer: Leasing – vad är leasing?

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att ett företag säljer sina obetalda kundfakturor till en bank, ett factoring- eller finansbolag och får in det fakturerade beloppet exklusive en avgift, mer eller mindre omgående inbetalt på kontot. En fördel med fakturaköp jämfört med fakturabelåning är att företaget som säljer sina fakturor inte behöver hantera faktureringen.

Läs mer: Fakturaköp – vad är fakturaköp?

Fakturabelåning

Fakturabelåning liksom fakturaköp är begrepp inom factoring. Fakturabelåning innebär att kundfakturor belånas upp till en viss procentsats. En fördel med fakturabelåning jämfört med fakturaköp är att företaget som belånar sin eller sina fakturor fortsätter att äga de belånade fakturorna.

Läs mer: Fakturabelåning – vad är fakturabelåning?