Hur fyller jag enklast i blankett K10 för delägare i fåmansbolag?

Genom att använda dig av kalkylen Fåmansbolag, som du hittar under Arbeta med – Kalkyler, hjälper programmet dig att fylla i blankett K10.

Kalkylen underlättar planeringen för uttag av lön och utdelning mm. Från kalkylen överför du med några knapptryck samtliga uppgifter som ska lämnas på K10. Uppgifter som angetts i kalkylen, exempelvis sparat utdelningsutrymme, kan flyttas med till nästa års skatteprogrammet.

När du för över kalkylen till deklarationen väljer programmet automatiskt den av huvudregeln och förenklingsregeln som ger det högsta gränsbeloppet.

Se hur du gör i filmen Skapa kalkyl i fåmansbolag »

Hur startar jag Visma Skatt Proffs från föregående år när jag har uppdaterat till senaste versionen?

Om du tillfälligt vill gå in i föregående års version av Visma Skatt Proffs när du jobbar genom Visma Byråstöd/ Visma Advisor Connect gör du det enklast i Visma Skatt Proffs i navigeringsträdet till vänster via knappen Starta föregående års skatteprogram.

Om du alltid vill öppna en äldre version av Visma Skatt Proffs från Visma Byråstöd/Visma Advisor Connect måste du ändra inställningarna i Visma Byråstöd. Gå in under Arkiv - Byråunderhåll - Programinställningar och klicka på knappen med tre punkter till höger om Visma Skatt Proffs. Peka ut den version du vill arbeta med.

Tänk på att ändringen slår igenom för alla företag i Visma Byråstöd.

Vill du gå tillbaka till den senaste versionen går du in på samma sökväg och väljer Återställ.

Kan jag skicka in ett byråanstånd via skatteprogrammet?

Skapa blankett 2604, vilket görs via Deklaration - Blankettöversikt - Skapa ny - Anmälan/Ansökan i  Visma Skatt Proffs. När du skrivit dina uppgifter klickar du på knappen Skapa Anståndsfil. Har du Visma Byråstöd sköter du din anståndshantering där.

Läs mer om Byråanstånd för fysiska personer.

Arbetar du i Visma Advisor ansöker du om byråanstånd i programmet Visma Advisor Connect. Hur du går tillväga kan du läsa i Skapa byråanstånd.

När det gäller Visma Skatt finns inte funktionen Byråanstånd. Utifrån kundsynpunkter kommer vi från version 2017.0 (maj 2017) att lägga till blanketten för byråanstånd (SKV2604) och på så sätt kan man skapa anståndsfil till Skatteverket.

Så kan du begära uppskov med inkomstdeklarationen »

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs