Digitalt samarbete med din lönekund - smart!

Jobba tillsammans med dina kunder och deras anställda. Slipp vänta på tidrapporter, utläggsrapporter och attester. Få in uppgifterna direkt i Visma Lön istället.

Hur smidigt kan det bli?

1

Anställd registrerar tider och utlägg digitalt

Den anställde registrerar sina tidrapporter digitalt via mobilen eller webbläsare. Välj om det är arbetad tid, frånvaro, utlägg eller resor som ska registreras. Du väljer också vilka anställda det gäller.

2

Tider och utläggsrapporter klarmarkeras/attesteras

Den anställde klarmarkerar månaden och du kan välja om uppgifterna ska attesteras eller föras över direkt till Visma Lön. Du som lönekonsult har alltid full koll och kan kontrollera de registrerade tiderna innan synkroniseringen.

3

Uppgifterna hämtas till Visma Lön

Uppgifterna förs över till de anställdas lönebesked och du kan i lugn och ro färdigställa uppgifterna innan det är dags att betala och skicka lönebeskeden.

4

De anställda ser lön och saldon

Genom att använda digitala tjänster har de anställda ständig koll på sina semesterdagar, eventuellt flexsaldo och lönebesked. 

Så aktiverar du lönesamarbete

Visma Advisor

Välj vem som ska göra vad

Alla kunder är olika och därför finns det massvis med olika sätt att samarbeta på. Ska de anställda registrera sina tider och frånvaro själva? Gäller det alla anställda eller bara vissa? Ska lönebeskeden skickas digitalt och ska lönebeskeden attesteras av företagsledaren först?

Aktivera Lön-samarbete

Oavsett vem som ska göra vad så behöver du aktivera ett samarbete för att du ska kunna använda internettjänsterna tillsammans med Visma Lön.

Aktivera samarbete i Visma Advisor »
Aktivera samarbete i Visma Byråstöd »

När ett samarbete är aktiverat läggs du som lönekonsult upp på kundens konto och får behörighet att administrera användarna. 

Aktivera tjänster och anställda

När du har aktiverat samarbetet i Visma Advisor/Byråstöd gör du därefter inställningen i Visma Lön vilka delar ni ska samarbeta kring och vilka anställda det gäller.

Digitala lönebesked: Läs mer: Kom igång med Min Lön/Kivra »
Tidrapportering: Läs mer: Kom igång med Visma Lön Anställd »
Utlägg och resor: Läs mer: Kom igång med Visma Utlägg »

De anställda får ett aktiveringsmejl när du aktiverar dem för tjänsterna.

De anställda registrerar sina händelser

Företagsfinansiering & företagslån

Redovisa tid och frånvaro med Visma Lön Anställd
Med Visma Lön Anställd registrerar de anställda sina tider och frånvaro. Som lönekonsult bestämmer du vilka anställda som ska redovisa sina tider digitalt. Det finns också möjlighet att välja om det är både arbetad tid och frånvaro som ska redovisas eller bara frånvaron. Med inställningen för attest kan en arbetsledare eller chef kontrollera tiderna innan de förs över till löneprogrammet.

Såhär gör den anställde:
Film: Registrera tid i Visma Lön Anställd som anställd »
Läs mer: Kom igång med Visma Lön Anställd som anställd » 

Registrera utlägg och resor

Digitala utläggsrapporter och reseräkningar
Med Visma Utlägg fyller de anställda i sina reseräkningar och utlägg. Du gör inställningar för beloppsgränser mm. Underlagen med utlägg och traktamenten får du sen över till ditt löneprogram. 

Så här gör den anställde:
Film: Smidig hantering av utlägg och traktamenten »
Läs mer: Kom igång som användare av Visma Utlägg »

Dags att skapa lön i Visma Lön

Visma Lön Anställd

Godkänna och attestera uppgifterna

När de anställda har klarmarkerat sina tidrapporter och reseräkningar är den största delen av lönearbetet klart. Som löneadministratör har du alltid möjlighet att granska de anställdas registreringar innan du hämtar hem dem till Visma Lön.

Vill ni arbeta med attest så kan du enkelt låta en företagsledare eller chef godkänna uppgifterna innan du fixar lönerna.

Film: Gör inställningar för attest i Visma Lön Anställd »
Film: Attestera tider i Visma Lön Anställd »
Läs mer: Attestera i Visma Lön Anställd »  

Läs mer: Inställningar för attestering i Visma Utlägg»
Läs mer: Attestera utläggsrapporter i Visma Utlägg »

Synkronisera och importera uppgifterna

När du är nöjd skapar du lönekörningen i Visma Lön. Uppgifterna hämtas automatiskt till lönekörning av typen Ordinarie lön.

I vissa fall vill en företagsledare eller chef godkänna lönebeskeden innan de betalas ut. Använd Visma Sign för att skicka lönebeskeden för attest. Läs mer om digital signering med Visma Sign ».

När allt är godkänt och klart färdigställer du lönekörningen precis som vanligt.

Film: Skapa lönekörning i Visma Lön »
Film: Skapa arbetsgivardeklaration i Visma Lön »  
synkronisera

Lönebesked, direkt i mobilen

Med Min Lön skickas lönebeskeden digitalt från Visma Lön. Den anställde kan välja om de vill se lönebeskeden i webbläsaren eller i appen Min Lön. Om den anställde är ansluten till Kivra visas lönebeskeden även där.

Oavsett vad så har den anställde alltid full koll på lön och saldon.

Behöver du hjälp med inställningarna?

Tycker du det känns krångligt med alla inställningar och alternativ? Lugn! Vi hjälper dig att komma igång på rätt sätt med en helt skräddarsydd lösning. Mejla onboarding.spcs@visma.com för mer info och prisuppgifter.

Vanliga frågor om lönesamarbete

Varför ska jag ha ett samarbete?

När ett samarbete är aktiverat underlättas lönearbetet. Du knyter kunden närmare dig som byrå och gör det enklare om du vill ta ett fastpris för tjänsterna. 

Hur aktiverar jag samarbetet?

Du kan läsa hur du aktiverar samarbetet med kunden här: Aktivera samarbete i Visma Advisor » och Aktivera samarbete i Visma Byråstöd ». När samarbetet är aktiverat väljer du vilka tjänster du ska använda inne i Visma Lön. Det är också där du väljer vilka anställda som ska använda tjänsterna.

Vem får fakturan för tjänsten?

När du har aktiverat samarbetet skickas fakturan för tjänsten till dig.