Egenföretagare? Du vet att du har ambitioner om du gör det här på semestern!

För de flesta av oss brukar semester och ledighet innebära lata dagar på en strand eller i en hängmatta. Men så finns det förstås undantag! Här är några säkra tecken på att du är en företagare med högt flygande ambitioner även under semestern – testa dig själv!

 1. Du kommer på massor av sätt att optimera semesterdagarna på. Effektiva morgondopp, snabbaste sättet att rengöra grillen på och ett minutiöst schema över hur gräsklippningen bäst ska genomföras  du har testat allt (Och har statistik på det!)

   Bokföring på autopilot. Ägna dig åt din passion och låt Visma eEkonomi sköta bokföringen. Prova gratis!

 2. Du får i runda slängar 12 nya affärsidéer för varje semesterdag som går, och börjar skissa på allt ifrån affärsmodell till vilka investerare du ska kontakta  något du gärna låter familjen få veta.

    22 affärsidéer för dig som vill starta eget

 3. Den största delen av din sommarläsning består av biografier av stora entreprenörer (Och du dagdrömmer om att skriva en egen en vacker dag.)

   10 unika egenskaper för en entreprenör

 4. Du ser fram emot semesterledigheten. Nu är äntligen av många dina kunder lediga och lämnar dig ifred, vilket innebär att du kan jobba nästintill ostört och få massa saker gjorda.

   Jobba smart  7 knep för effektivare arbetsprocesser

 5. Du har svart bälte i vilka avdrag som kan göras i deklarationen för aktiebolag och ryser av välbehag över att ägna en del av sommaren till deklaration. En högtid i klass med midsommarafton, enligt dig!

 6. Du är en egenföretagare ut i fingerspetsarna och vet hur mycket arbete som ligger bakom att driva eget företag. Därför propsar du å det bestämdaste på att familjen ska stötta andra företagare under semestern. Lanthandlare, caféägare och minigolfaktörer i din närhet kan skatta sig lyckliga - deras business kommer gå runt även i år!

   Småföretagarnas bästa semestertips i Sverige

 7. En annan bra grej med sommarlov och semesterledighet är att du kan drilla dina barn i företagandets ädla konst. Sälja saft, gå ut med hundar och passa grannens ungar - dina avkommor är slipade entreprenörer redan innan de hunnit sluta mellanstadiet.

   Anställa sommarjobbare? Här är tipsen!

 8. Du är van vid kontroll - även på semestern. Därför tar du effektiva dopp så att du inte låter mobilen ligga obevakad i några längre stunder. Om du tillhör skaran som inte doppar huvudet, kan du med fördel bada med blåtandsheadsetet på!

   Bli en digital företagare i fem steg  så gör du!

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi