Vi vill göra dig så här nöjd!

Det händer hela tiden saker i eEkonomi som vi vill att du ska känna till. Scrolla ner så hittar du några av nyheterna som har hänt den senaste tiden.

Enklare attest av momsrapporter

Redovisningsbyråer kan nu skicka momsrapporter till sina kunder för attest i Visma eEkonomi Smartoch Visma eEkonomi-appen. Som kund får du en notifiering när en momsrapport är klar för attest i programmet och kan då välja att antingen attestera eller avvisa rapporten. Under Bokföring - Momsredovisning kan du se och följa momsrapportens status samt göra eller rapportera eventuella ändringar. Så inga fler pdf-filer och e-postmeddelanden, nu är du klar på bara ett par klick!

Redigera leverantörsfakturor

Vi har nu tagit ännu ett steg mot att förbättra din bokföringsupplevelse genom att även göra det möjligt ta bort rader, byta konton samt ändra förfallo- och fakturadatum direkt på fakturan. För att kunna göra dessa ändringar på fakturan behöver du först gå in och aktivera "Tillåt redigering av leverantörsfakturor". Gå in i Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter, skrolla ned på sidan och bocka i rutan så det nu aktivt! Se film

Visma eEkonomi Fakturering nu med Projekt och Resultatenhet

Nu kan du som har Visma eEkonomi Fakturering göra dina kundfakturor med projekt och resultatenhet vilket gör det lättare att se hur du har fördelat din tid. Om du vill kan du även klicka i en ruta så att kunden ser sina kostnader per projekt på sin faktura.

Visma eEkonomi Fakturering - koppla på Visma eEkonomi Tid

Få järnkoll på tiden! Om du vill ha ännu bättre uppföljning på dina timmar kan du som har Visma eEkonomi Fakturering nu koppla på Visma eEkonomi Tid. Då kan du få ut rapporter på de olika projekten och följa upp projekt på timmar, kunder och anställda.

Skicka meddelanden till redovisningsbyrån, inte till en specifik konsult

Har du samarbete med en byrå och de har fler än en konsult så kan du nu att välja att skicka meddelande till alla konsulter.

När rutan "Välj alla konsulter" markeras kommer även alla separata namn i listan att markeras och visas. Detta gör att du kan välja att avmarkera enskilda användare.

 

Tidigare nyheter

Vända en felaktig leverantörsfaktura

När man har en leverantörsfaktura som är felaktig och obetald kan man genom att klicka på åtgärder på fakturan välja att ångra den. Nu skapas en kreditfaktura som automatiskt bokas mot originalfakturan och du kan skapa en korrekt faktura. OBS! Har man en aktiv bankintegration eller skapat en betalfil med leverantörsfakturan så fungerar inte denna funktion.

Möjligt att registrera flera mejladresser på kund

Fakturan skickas till samtliga adresser. Möjlighet att redigera mottagare när fakturan skapats och ska skickas. Denna funktion finns även i eEkonomi appen.

Lättare matcha varje transaktion

Den nya funktionen är en återrapporteringsfil från Bankgirot för både leverantörs- och kundbetalningar. Har du betalat mer än en leverantörsfaktura eller mottagit betalningar från fler kunder under samma dag får du tillbaka listan med uppdelade transaktioner och inte längre i klumpsumma. Det innebär att det blir mycket lättare att matcha ihop varje transaktion med rätt faktura. Finns det tillräcklig information kan programmet även bokföra dem.

Transaktionsanalys - valen sparas så länge du är inloggad

Dina valda filter, som till exempel datum, resultatenhet och konto, sparas så länge du är inloggad och du kan göra inställningar för huvudboken, balansräkning och resultaträkning. Det innebär att du inte behöver ställa in detta igen om du går ut från den aktuella vyn.

Visa alltid datum för vald period under Kassa och Bank

Väljer man idag "annan" under Period så har man möjlighet att välja datumintervall. Denna funktion har vi nu lyft ut och Bokföringsdatum visas alltid. Ändras Bokföringsdatum ändras även perioden.

SmartScan på drag and drop samt ladda upp fil funktionalitet

När man skapar en utskrift finns en checkbox för att visa konton. Markerar man denna box kommer den att vara automatiskt ifylld nästa gång man skapar samma utskrift. Gäller för balansrapport, balansrapport med projekt, resultatrapport och resultatrapport med projekt.

0 och 15 dagars betalningsvillkor för leverantörsfaktura

Nu kan du välja mellan 0 och 15 dagars betalningsvillkor för leverantörsfaktura.

Visa kopplade bilder

Bilder som är kopplade till en verifikation ser du nu också om du skapar en korrigeringsverifikation. 

Checkbox "Visa konton"

Bilder som är kopplade till en verifikation ser du nu också om du skapar en korrigeringsverifikation. 

Lättare att registrera leverantörer när du har en aktiv bankkoppling

För att göra det lättare att registrera leverantörer är fälten för IBAN, BIC, BBAN, bankkod och betalningskod inte längre obligatoriska när du väljer kortbetalning under Betalningsuppgifter.

Enklare att byta mellan företag

Om du har tillgång till flera företag är det nu enklare att byta mellan företagen. Du hittar valet under menyn uppe till höger, där ditt företagsnamn visas.

Möjlighet att välja per kund om fakturan skall skickas på Engelska eller Svenska

Oavsett om kunden är inhemsk eller utländsk så finns nu möjligheten att välja om kundfakturan skall skickas på Engelska eller Svenska. Standardinställningen kommer att vara Svenska för inhemska kunder och Engelska för utländska kunder.

Visa meddelandet utan att du behöver öppna dokumentet

Klicka på noteringar- och meddelande ikon så visas noteringen/meddelandet utan att du behöver öppna upp dokumentet.

Öppna dokument direkt från översikten

Vi har nu gjort det möjligt att öppna fakturor direkt från översikten genom att klicka på fakturanumret. Funktionen finns också på verifikationer, offert och order, momsrapport med mera.

Lägg till en ny artikelkontering från artikelöversikten

Från och med nu kan du komma till vyn "Ny artikelkontering" när du registrerar en ny artikel. När du klickar på listsymbolen för Artikelkontering visas knappen Ny artikelkontering högst upp till vänster.

Klicka på "gem" för att se kopplade bilder

Nu kan du klicka på gem-ikonen i listläge för att visa kopplad bild eller pdf. För fler bilder som är kopplade till faktura eller verifikation används pilarna. Ikonen för bilder visas i följande listlägen för leverantörsfakturor och verifikationer.

Öresavrundning

Nu kan du själv välja om du vill ha öresavrundning på dina fakturor eller inte. Du har möjlighet att välja om det ska avrundas till hel krona eller om du inte vill ha öresavrundning alls. Du hittar inställningen under Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter - Öresavrundning. Notera att öresavrundning enbart gäller för försäljningsdokument i SEK.

Enklare att registrera inköp som betalats med egna pengar

Den här funktionen är enbart tillgänglig för dig som har företagsformen enskild firma. Om du har betalat en faktura eller köpt något för egna pengar till företaget, kan du registrera inköpet som betalt med egna pengar utan att skapa en manuell verifikation. 

Automatisk kontering

Så här funkar det: Om fler än 60 procent av Vismas kunder har bokfört något, ta en leverantörsfaktura som exempel, på en viss kontogrupp så presenterar vi det som ett förslag för dig. Du kan välja det förslaget, eller något annat. Du bestämmer. Men nästa gång slipper du välja, konteringen sker automatiskt. Alla inställningar går givetvis att ändra i efterhand!

Kontoförslag för banktransaktioner

Förutom kontoförslag till leverantörsfakturor kan du nu få förslag på vilket konto du ska kontera de banktransaktioner som inte rör kund- eller leverantörsfakturor. Programmet baserar förslagen på de val du gjort tidigare. Men även här är det självklart du som bestämmer om du vill välja förslaget eller något annat.

Förbättrad bildhantering

För att göra det lättare att sortera och välja rätt bild att koppla till din transaktion, visas nu information om transaktionsdatum, vem som laddat upp bilden och beloppet.

Öppna scannad bild i nytt fönster

Mycket efterlängtat hos de som redan är aktiva användare! Nu kan du öppna bilden i ett nytt fönster och flytta den till en skärm nr 2. Mycket mer lätthanterligt!

För att visa bilder i ett annat fönster, klicka på symbolen i vyn Kopplade bilder.

Anläggningsregister

Lägg in alla uppgifter om nya inventarier direkt i eEkonomi. Det har du nytta av i bokslutet, programmet hjälper dig med avskrivningar etcetera. 

Finansiering med fakturabelåning

Vill din kund öka likviditeten? Ett alternativ är att belåna fakturor via Capcito, som nu har fått integration med Visma eEkonomi.

Enklare att stämma av skattekontot

Du som har aktiebolag hittar nu Skattekontot under Kassa och Bank och du kan matcha transaktionerna på det mot kontoutdraget för ditt konto hos Skatteverket. 

Engelska

Växla språk. Påverkar ingen funktionalitet.

För alla uppdateringar klicka här.

  • När man skapar en utskrift finns en checkbox för att visa konton. markerar man denna box kommer den att vara automatiskt ifylld nästa gång man skapar samma utskrift.

    • Balansrapport

    • Balansrapport med projekt

    • Resultatrapport

    • Resultatrapport med projekt