Kan jag klarmarkera en period i förväg?

Ja. Det måste finnas giltiga tidsregistreringar för alla dagar med arbetsschema i perioden.

Vad är skillnaden mellan löneadministratör och attestansvarig?

Användare som är upplagda under Arkiv - Användare - Användare i ditt löneprogram blir löneadministratörer. Läs mer i avsnittet Användare i hjälpen för Visma Lön. Löneadministratören kan attestera och ändra i alla anställdas registreringar.

Attestansvarig kan bara godkänna registreringar för anställda som han eller hon är attestansvarig för. I Visma Lön Anställd väljer löneadministratören vilka som ska vara attestansvariga under Attestera - Attestansvariga. Läs mer i avsnittet Attestansvariga.

Varför behöver jag ett grundschema på ett deltidsschema?

För att kunna göra korrekta beräkningar på övertid och mertidsarbete behöver Visma Lön Anställd veta vilket grundschema den anställde har.

Du kan massuppdatera flera anställda samtidigt om de alla går enligt samma grundschema. Gör inställningar för heltids- och deltidsschema »

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Visma Lön Anställd

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Visma Lön Anställd

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Visma Lön Anställd