Jämförelse: Visma eEkonomi vs Fortnox Bokföring

Är du på jakt efter ett bokföringsprogram och står i valet och kvalet: Visma eller Fortnox? Det är viktigt att du väljer ett program som passar just dina behov. Vårt test guidar dig med en jämförelse av Fortnox Bokföring och vår storsäljare Visma eEkonomi.

Jämför Visma eEkonomi vs. Fortnox


Ett modernt bokföringsprogram måste kunna sköta mer än bara bokföring
. Du märker snart att bokföringen hänger ihop med annan administration i företaget, exempelvis faktureringen, lönerna, skatten och deklarationen. Och när ditt program samkör all din administration sparar du både tid och energi, som du kan lägga på att utveckla dina affärer.

Beroende på vilken verksamhet du har kan dina behov se olika ut. Frågan är: Hur möter Visma och Fortnox bäst upp till just dina behov? Det är viktigt när du testar och jämför program att du tar del av recensioner och omdömen från andra företagare. Lika viktigt är det att granska funktioner och support som följer med programmet.

Hjälp med skatt, deklaration & årsredovisning

Bokföringen kan säga mycket om hur det går för ditt företag. Genom att sammanställa bokföringen till en deklaration eller årsredovisning, kan även myndigheter, leverantörer och banker följa företagets utveckling. I samband med din deklaration vill du såklart också simulera olika inkomstalternativ för att se hur det påverkar din skatt.

Fortnox saknar i dag inbyggd funktion för både skatteberäkning, deklaration och årsredovisning. För att deklarera och årsredovisa behöver du alltså vända dig till en tredjepartsleverantör. Visma eEkonomi erbjuder deklaration, årsredovisning och skatteberäkning direkt i programmet, som tillval för både enskild firma och eget aktiebolag. Så att du kan välja om du vill samarbeta med byrå eller sköta allt själv.

 Undvik 5 vanliga fel i din årsredovisning

En stor fördel med att själv göra deklaration, årsredovisning och skatteberäkning är att du sparar pengar. Själva deklarationen är enkel eftersom Visma eEkonomi automatiskt tar fram det mesta av underlaget till dig när det är dags. Programmet hjälper dig även att skicka in färdiga, korrekta deklarationer till Skatteverket och årsredovisningar till Bolagsverket. På fil eller på utskrivna blanketter - du väljer!

Jobba mobilt när det passar dig

Du kan alltid nå webbaserade Visma eEkonomi både på din dator eller surfplatta, men också i mobilen via en kostnadsfri mobilapp. Då blir det ännu smidigare att fakturera, skicka meddelanden till redovisningsbyrån eller söka upp dina kunder via appen, när det passar dig.

När ska momsen betalas? Och för dig som driver nätbutik - har det kommit in några nya beställningar i dag? Ett modernt bokföringsprogram bör kunna påminna dig om allt detta, till exempel när du befinner dig utanför kontoret.

Test: Visma eEkonomi vs. Fortnox Bokföring

Samtliga testade bokföringsprogram erbjuder bokföring, fakturering, kundinbetalningar och leverantörsutbetalningar.

 = leverantören erbjuder funktionen i sitt program, utan behov av byrå eller tredjepartsleverantör. Ev. extrakostnader kan tillkomma beroende på produktvariant och tillval.

 = leverantören erbjuder inte funktionen i sitt program.

Bankkoppling
Instrumentpanel/ekonomiöversikt
Likviditetsprognos
Språk- & valutahantering
Stöd för fakturerings- & kontantmetoden
Offert
Order
ROT/RUT
E-fakturering
Kreditupplysning
Projekthantering
Periodisering
Behandlingshistorik
Elektronisk momsrapport
Skatteberäkning/deklaration
Via tredjepartsleverantör
Årsredovisning
Via tredjepartsleverantör
Lönebesked/löneprogram
Tidrapportering
Mobil tidrapportering
SMS:a kunder

PROVA VISMA eEKONOMI GRATIS I 20 DAGAR3,1/5 - 63 röster

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi